Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 5. 2010

Naše šestá výstava - Krajská - Louny (sobota 29. května 2010)

   Je sobota 29. května, půl osmé ráno a my vyrázíme směr Louny, pěšky. Na zádech paničky je batoh, přes rameno vodítko a v rukou židlička a T-Camp (domeček pro mě). Cesta nám trvala cca 20 minut, když jsme došli do, nám známého a již dříve navštíveného, areálu výstaviště. Našli jsme shromáždění pejsků, našli dva kruhy (více jich nebylo) a rozbili naše "stanoviště". Když byl Bonnie sestavován domeček, tak se ukázala "sousedka", která se "vyloupla" zpoza křesla a ejhle, černá pinčice. Pak jsme si skočili do našeho kruhu pro číslo a dárečky - pytlík pamlsků a pískací hračka (pro každého pejska - my dostali pískací banán :-D ), poté se usadili a čekali na začátek posuzování.

   Pak nás přívital pan Blažej "uvaděč", představil nám oba rozhodčí a zahájil vystavování. Tak jsme čekali a něco málo fotili (fotečky jsou na rajčeti - odkaz dole). Pak šla na řadu černá pinčice a hned po ní jsme nastoupili my a s námi Grammy Black Bohemia. Tak jsme se proběhli dokola, pan rozhodčí si pak zkontroloval zuby (na náš chybějící neřekl nic), chtěl vidět chod (tam a zpátky) a pak nadiktoval posudek. Pak si vzal do "parády" druhou fenku a my čekali. Nakonec jsme to byli my, kdo dostal V1, Vítěz třídy a Krajský vítěz. Panička měla taaaaakovooooouuuuu velkou radost. Druhá fenka dostala V2. Ještě nám při předávání "cen" (dvě veliké plechovky s "masíkem") připomněli, že máme vydržet na závěrečné soutěže, tak jsme čekali. Mezitím jsme si všimli, že si lidé chodí nechat napsat do PP výsledky, tak jsme si tam skočili taky. V našem "diplomu" ale bylo zapsáno pouze V1, ale na "tabuli" bylo napsáno "V1, VT, KrV", tak se panička hned ozvala a ptala se, jak to teda je. Pani se usmála, koukla do notýsku, kam zapisovala výsledky a "diplomek" nám doplnila podle tabule. V našem kruhu se posuzovalo 82 psů, takže posuzování skončilo v cca 12:30h. Pan rozhodčí si pak dal pauzičku a obídek.

   A mezitím se za mnou a paničkou přišel podívat páníček s malou paničkou, která byla z tolika pejsků unešená a pořád oznamovala, že vidí "AF, AF, AF" :-D

   Pak byly zahájené zavěrečné soutěže. První dítě a pes - ohodnotili všechny a všichni dostali dárek :-) Pak se šlo o nej veterána, vyhrála malinká 13-letá čivavka (byla super), potom Nej štěně - krásná šeltička (mám foto z kruhu), potom se vybíral Nej dorost, ale ted nevím, kdo vyhrál (později kouknu na stránky klubu a snad to tam bude). Pak se šlo o Nej mladého psa a fenu - pes Shi-tzu, fenka americký stafordšírský teriér. Potom Nej Krajský vítěz pes - boerboel. Pak jsme nastoupili i my, ale do užšího vyběru jsme se nedostali (z cca 25 fen, jestli ne víc), vyhrála kolie. A pak se šlo "O pohár města Louny" (něco jako BIS), který si odnesl pejsek Shi-Tzu. Tím výstava skončila a my se vydali domu, opět pěšky..

 

Fotečky TADY 

POSUDEK:

Dvouletá fena správného rámce, ušlechtilá hlava, nůžkový skus, uši správné, prostorný hrudník, rovný hřbet, úhlení v pořádku, pravidelný pohyb

Ocenění: V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz (třída otevřená)

Rozhodčí: Petr Řehánek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace

Jama, 1. 6. 2010 22:21

Ahojte holky moje šikovný!
Velká gratulace k pěknému výsledku:-)
Malé Zuzace- pusinku.
jana