Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 5. 2011

Závody agility "O nejlepšího letce" po KV pinčů

další závody

udělali jsme si radost a Bonnie se viděla se sestřičkou a mámou :o)

Ráno jsme vstali, naskládali do auta všechno pro Bonnie a Zuzanku a vyrazili na cestu do Prahy do Rychet, kde se konala Klubová výstava pinčů a potom se měli konat Agility, kam jsme se dodatečně přihlásili.. Když jsme po mírném bloudění konečně našly "areál", kde se výstava konala a zaparkovali, zjistila jsem, že němečtí pinčové už mají posuzování za sebou, ale u trpaslíčků bylo posuzování ještě v plném proudu. První známý človíček, koho jsme potkali, byl manžel naší chovatelky, který se přišel podívat na Bonnie. Pak jsem potkali i Blanku se segrou Sanny, tudíž se holky spolu musely vyfotit :-D, pak jsem okukovali překážky, které byly zatím naskládané u zdi, jen Áčko a kladina byly "připravené", takže jsem neodolala a oboje jsme si s Bonnie vyzkoušeli.. No, áčko v pohodě, ale kladina :-/ Bonnie se k ní sotva přiblížila a už jsem věděla, že "máme problém". Kladina byla podivně kluzká a posypaná kamínky, aby to neklouzalo. Ale nakonec si ji Bonnie přeběhla a my se vydaly kousek dál za výstavní kruhy, kde jsme Bonnie vypustili, aby se po cestě protáhla.. Chovatelka na nás mávala, že jsou za chvíli do kruhu, takže se u nás staví potom. Bonnie se proběhla a pak jsme se vydali okouknout, koho ze známých ještě uvidíme. Seznámili jsme se s Terezou, která má jednoho trpasličího a jednoho německýho kluka. V kruhu pro německý se ještě rozdávali poháry za klubový šampiony, takže se ještě fotilo tam. Což se nás netýkalo :-D

Mezitím za námi přišla naše chovatelka i s Bonninky mámou Duke a Blanka se Sanny, takže nemohla chybět rodinná fotka, teda ono jich bylo víc, samozřejmě, protože psiska se různě kroutila a pokukovala po páníčkách, takže aby bylo ptom z čeho vybírat :-D

Pak se pomalu začal připravovat parkur pro agility. Současně s tím běžela i bonitace u trpaslíčů, protože se posuzování značně protáhlo. Pak nás rozhodčí seznámila s parkurem a já si šla trasu projít. Byl to Jump a jak jsem čekala, první překážka shozená, protože pro Bonnie neznámé a nové překážky. Pak už to kazila jen tím, že nechtěla běhat do tunelů, což jsem taky očekávala, protože byly jiný než naše a hlavně tmavý. Ale parkur jsme dokončili :-), pak přišli na řadu závodníci, kde se taky bylo na co dívat, ale jen v trpasličí velikosti. Za německý byla jen Bonnie a jedna černá fenka, obě byly v začátečnících..

První běh - jump

Pak se parkur přestavěl na agility - open (je to to samé)a my si opět prošli trasu. Tohle bylo poněkud těžší a byla tam kladino a na konci i áčko. Ale co, říkala jsem si, nějak to dopadne :-) Takže jsem "natrénovala" trasu a pak jen čekala, až přijdeme na řadu. Celekm se nám to povedlo, až právě jen a pouze na tu kladinu. Prostě se Bonnie nelíbila, ani se jí nedivím, ty kamínky na tom musely docela píchat do pacek. Ale i kladinu jsem nakonec překonaly a parkur doběhly bez shozené překážky.

Druhý běh - agility

Po doběhu všech pejsků se musely sečíst časy a vyhodnit běhy. Takže byl chvilku čas na složení boudy a odnesení do auta, prostě zminimalizov počet věcí, které jsme měli kolem.. Pak už začalo vyhlašování. Všechny výsledky si samozřejmě nepamatuju, ani nevím, jestli se dají najít na stránkách klubu, ale my skončili 2. jak v agi, tak v jumpu (jak taky jinak, když byly pouze dva němečtí pinčové), tudíž i celkově druzí :-) (no, že první nebudeme jsem věděla :-D )

dscf6058.jpg

Pak jsme se rozloučili a vydali se zase na cestu domů..

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář