Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 5. 2008

Jaký je pinč?

Německý pinč je velmi živý, temperamentní, samostatný, občas tvrdohlavý, hrdý a ostražitý pes, visící na svém pánečkovi očima s otázkou „tak co budeme teď dělat, páníku???“

Je nutné již od štěněčího věku vymezit psovi hranice co si smí a nesmí dovolit a jakékoliv projevy dominance ihned korigovat.

Přestože pinč svou lidskou „smečku“ velmi miluje a je ji bezmezně oddán ( je téměř kdykoliv připravený ke hře, nebo k procházce), je nutné počítat s tím, že je nedůveřivý k cizím a má silný teritoriální pud. Většinou jsou pinčové neuplatní  a nepodplatitelní hlídači.

Se svou rodinou potřebuje být denně v úzkém kontaktu. Velmi ocení, může-li si se svými členy rodiny denně pohrát a pomazlit.

Pro svou velmi živou povahu je pinč vhodný zejména pro sportovně založené lidi, ke kolu, na dlouhé procházky, k agility, výcviku, výstavám a hlídání.

Nedoporučuje se lidem líným, pohodlným či přehnaně nervozním.

Pinč nemůže růst „jak dříví v lese“ je nutné se mu první rok intenzivně věnovat, seznamovat ho s cizími lidmi, dětmi, cizími psy (prospěje mu řádění se psy), dopravními prostředky, obchody, zvuky, jen tak z něj může vyrůst pohodový pes!!

Po změně standardu se již nekupírují ocas ani uši! Ponechávají se v přirozeném stavu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář