Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 5. 2008

Povaha

POVAHA

Dnešní pinčové si po svých předcích zachovali výjimečné povahové vlastnosti, jako je vrozená obrana teritoria, temperament, učenlivost, samostatnost a odvážnost. Jsou nedůvěřiví vůči cizím, ke své rodině však vždy přítulní, milující a při její ochraně jsou ochotni nasadit i svůj život. Od mládí vyžadují důslednost a vedení k poslušnosti. Svou hbitostí, rychlostí a ochotou učit se novému jsou přímo předurčeni k agility. Jsou vděčnými spoluúčastníky při dlouhých procházkách a rádi se účastní i dětských her.

Pinč je ideální pro chov v bytě ve městech, vyhovuje svou velikostí a nenáročnou údržbou srsti. Může být umístěn i venku v zastřešeném kotci, kde musí mít dobře zateplenou boudu, přizpůsobenou své velikosti. Ideální je, když má v boudě topné těleso. Při velkých mrazech (od - 5*C) by měl mít přístup do teplejšího prostředí.

Pinč je ale nejšťastnější v kruhu své rodiny. Jen tak z něj může vyrůst klidný a přátelský pes. Umístění do kotce by mělo být pouze dočasným řešením, např. než se rodina vrátí z práce domů. Štěněti pinče musíme dopřát častý kontakt s lidmi, psy i ostatními zvířaty.

Od roku 2005 musí mít pinčové podle novely standardu země původu Německa nekupírované uši i ocasy!!!

V současné době je pejskem chytrým, oddaným, hravým a nenáročným na péči a na podmínky chovu. Stal se tak nejen pomocníkem člověka, ale také jeho vítaným společníkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář